mesutmurt.com
rss google pinterest
  SEO & WEBMASTER ARAÇLARI     VİDEOLAR     PROGRAMLAR     İLETİŞİM     İP ADRESİM  

Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir / Kapatılır?

19-11-2014  |  20532 OKUNDU

Facebook hesabınızı belli nedenlerle bir daha kullanmayı düşünmeyebilirsiniz.  Profil bilgilerinizi  ve  yaptığınız paylaşımları  tamamen kaldırmak için hesabınızı silme işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.  Hesabınızı silme işlemine karar vermeden önce facebook’ un uyarılarını okumanızı tavsiye ederim.  Ayrıca hesabınızı silmek yerine belki bir gün tekrar kullanabilirim diyorsanız hesabınızı dondurma seçeneğini göz önünde bulundurun.  Diğer bir seçenek ise facebook hesabınızın yedeğini almak buradan nasıl alındığı anlatılmıştır.

Facebook Hesabınız Silmeden Önce Bilmeniz Gerekenler. Çünkü facebook hesabı silmek dönüşü olmayan bir yol gibidir :) 

1.    Facebook hesabını silme işleminden sonra hesabınızı yeniden etkinleştiremezsiniz.
2.    Profil bilgilerinizi ve paylaşımlarınızı (resim, mesaj vs) kesinlikle geri getiremezsiniz.
3.    Facebook hesabınızı sildikten sonra yöneticiliğini yaptığınız grup ve sayfalar da silinecek. Bu işlemi yapmadan önce yönetici olduğunuz sayfa ve gruplara yeni yönetici belirleyin.
4.    Hesabınızı sildiğinizde, insanlar Facebook'ta profilinizi göremeyeceklerdir.
5.     Fotoğraflarınız, durum güncellemeleriniz gibi paylaştığınız şeylerin veya yedek sistemlerde saklanan verilerin tamamının silinmesi 90 güne kadar sürebilir.
6.    Hesabınızı silseniz bile arkadaşınıza gönderdiğiniz mesajlar arkadaşınızda kayıtlı kalabilir.

Bu uyarılardan sonra facebook hesabınızı silmeye hala kararlı iseniz aşağıdaki adımları uygulayarak facebook hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz.

1. Facebook hesabınıza (https://www.facebook.com/) kullanıcı bilgileriniz ile giriş yapın.


2.  https://www.facebook.com/help/delete_account  bağlantısını tıklayarak silme işlemini yapacağınız sayfadan “Hesabımı Sil” butonuna tıklayın.




3.  Açılan pencerede birinci alana şifrenizi, ikinci alana kutudaki metni yazarak “Tamam” butonuna tıklayın.





4.  Bu işlemler bittikten sonra size aşağıdaki gibi bir uyarı mesajı gelecektir. Bu mesaja da “Tamam” diyerek silme işlemini bitirin.

Son bir uyarı daha facebook size tekrar düşünmeniz için 14 günlük bir süre veriyor. 14. Günün sonunda ise hesabınızı kalıcı olarak tamamen siliyor. 14 günlük süre içinde hesapınıza giriş yaparsanız aşağıdaki gibi mesaj size gösterilecektir. Eğer hesapınızı silmekten vazgeçmişseniz "Simeyi İptal Et" butonuna tıklayarak silme işlemini iptal edebilirsiniz.


Copyright © 2013 - 2017 E-Posta : bilgi@mesutmurt.com
IP Adresi Nedir |Bilişim ve Teknoloji | e-devlet.co
Bu Yazı İlginizi Çekebilir
Backtrack 5 Metasploit’in web arayüzüne ulaşmak …
Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir / Kapatılır?